Głównym pytaniem każdej pani domu jest "Co na przekąskę podać gościom, kiedy mamy mało czasu i pieniędzy?". Odpowiedzią na te pytanie są "faszerowane muchomorki", czyli pomidory wypełnione po brzegi twarogiem.
Składniki:
4 pomidory
2 opakowania twarogu chudego 250g
Pęczek rzodkiewki
Cebulka zielona
Majonez (do dekoracji)
Jak zrobić?
1. Kroimy rzodkiewkę na małe kosteczki, razem z cebulką zieloną. Do miski wrzucamy twaróg, pokrojoną rzodkiewkę i cebulkę. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Z pomidorów odcinamy kapelusz (górną część, 1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążamy miąższ, tak, aby pomidor został pusty.
3. Pomidory wypełniamy naszym twarogiem, po czym kładziemy na nim odkrojoną część (kapelusz). Na kapeluszu robimy małe kropeczki z majonezu.
Smacznego :)
super, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Zapisuje przepis i zapraszam na mojego bloga , pozdrawiam ;*
OdpowiedzUsuń