niedziela, 11 sierpnia 2013

Faszerowane muchomorki

Głównym pytaniem każdej pani domu jest "Co na przekąskę podać gościom, kiedy mamy mało czasu i pieniędzy?". Odpowiedzią na te pytanie są "faszerowane muchomorki", czyli pomidory wypełnione po brzegi twarogiem. 

                            


Składniki: 
4 pomidory
2 opakowania twarogu chudego 250g
Pęczek rzodkiewki
Cebulka zielona
Majonez (do dekoracji)

Jak zrobić? 
1. Kroimy rzodkiewkę na małe kosteczki, razem z cebulką zieloną. Do miski wrzucamy twaróg, pokrojoną rzodkiewkę i cebulkę. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Z pomidorów odcinamy kapelusz (górną część, 1/3 od czubka). Ostrożnie wydrążamy miąższ, tak, aby pomidor został pusty.
3. Pomidory wypełniamy naszym twarogiem, po czym kładziemy na nim odkrojoną część (kapelusz). Na kapeluszu robimy małe kropeczki z majonezu.

Smacznego :)













2 komentarze: