Składniki:
4 banany
Tabliczka czekolady (mleczna lub gorzka)
Wiórki kokosowe (można zastąpić migdałami lub orzechami)
Polewa czekoladowa
Lody (kokosowe lub waniliowe)
Jak zrobić?
1. Nieobrane banany nacinamy wzdłuż. Do środka wkładamy po 4 kostki czekolady.
2. Do nagrzanego piekarnika (180 stopni) kładziemy banany, najlepiej owinięte folią aluminiową na 15 minut, tak aby czekolada się rozpuściła, a skórki poczerniały.
3. Gotowe banany odwijamy z folii i kładziemy na talerzyk. Posypujemy je wiórkami kokosowymi i ozdabiamy polewą czekoladową. Polecamy podawać z gałką lodów. Smacznego :)
* Banany można także przyrządzić na grillu
Ależ one muszą być smaczne,ślinka cieknie na sam widok:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń